Datolyaszilvával az egészségünk védelmében

Datolyaszilva

Vannak olyan gyümölcsök, zöldségek, amelyeket többnyire csak a szupermarketek polcain vagy a piacok standjain látunk. Ezek többnyire az egzotikus növények közé tartoznak. A datolyaszilva valóban Ázsia ősi kultúrnövénye, azonban ez közel sem jelenti azt, hogy mi nem termeszthetjük akár a saját kertünkben. Ez a zamatos, húsos gyümölcs bizony a hazai kertekben is nagyon jól eléldegél, ha figyelünk néhány szempontra.

A csodálatos datolyaszilva számos jó hatással rendelkezik az egészségre nézve, mivel jelentős A-, C-, P-vitamintartalma van, de szintén gazdag káliumban, magnéziumban, jódban és vasban is. Fontos szerepet játszik a pajzsmirigybetegségek, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, illetve a vérszegénység megelőzésében és kezelésében.

Azt tudjuk, hogy a datolyaszilva mennyire egészséges, de ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy nagyon ízletes, a fája pedig gyönyörű. A más néven kakiszilvafa körülbelül ötméteresre nő meg, csodálatos laza, légies lombozata előbb zöld, majd pedig narancs színt ölt. A datolyaszilva csemete enyhén fagyérzékeny, azonban ha hangsúlyt fektetünk az ültetési hely megfelelő kiválasztására, ami optimális esetben déli fekvésű és szélvédett, akkor teljes biztonságban tarthatjuk.

Ehhez még az is szükséges, hogy az első években takarjuk a növény tövét. Fontos az is, hogy gondoskodjunk a fiatal datolyaszilva rendszeres öntözéséről, illetve figyeljünk oda az ültetőföld minőségére. Kell rá kis időt és energiát fordítani, azonban ezt néhány év elteltével rendkívül bő terméssel hálálja meg.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás