A cégalapítás kihívásai

Szponzorált tartalom

cégalapítás költsége

cégalapítás költsége

Nagyon szeretem a szép ruhákat és a kiegészítőket, mint rajtam kívül számtalan nő a világon. Ugyanakkor sajnálatos módon újra meg újra be kell látnom, hogy a gardróbom lehetőségei nem végtelenek, sőt, kifejezetten az utolsó négyzetcentiméterekre próbálom az újdonsült szerzeményeket bepasszírozni. A vőlegényem állított szembe a ténnyel: ideje a tavaszi nagy szortírozásnak, különben csak el fog harapózni a helyzet ennél is jobban. Ennek már pusztán a gondolata megijesztett, így beláttam, hogy igaza van, és bármennyire is álmom egy olyan gardrób, mint a kedvenc sorozatom főszereplőjéé, egyelőre saját otthonról is csak álmodozhatunk, nemhogy egy hatalmas gardróbszobáról. Úgy voltunk vele, akkor már a szerelmem se maradjon ki a jóból, igaz, hogy az ő ruhatárának mérete nem ér az én nyomomba, de azért az utóbbi időben ő is kezdte kinőni a saját területét, úgyhogy ráfért már a válogatás. Ilyenkor mindig azzal kezdem, hogy mik azok a jó állapotú ruhák, amiket az elmúlt egy-két évben nem vettem elő, vagy csak nagyon ritkán. Utána a kiegészítőket is ilyen módszerrel kezdem el válogatni. Ezek a ruhák általában adományba kerülnek, megmutogatom őket barátnőknek, esetleg, ami különleges darab vagy még a címke is rajta van (nagyritkán, de sajnos megesik), azt van, hogy eladom. Ugyanígy teszünk a barátom holmijával is.

Rá azonban még nagyobb kihívások várnak manapság: az olyan dolgok töltik ki a napját, mint a „Bt vagy Kft legyen a cégforma”, „cégalapítás költsége” és egyéb fontos kérdések. Végre egy régi álmát valósítja meg, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem jár stresszel és sok fáradsággal a folyamat. Ezért is kereste fel már hamar a topcegalapitas.eu csapatát, pontosabban egy keresés során fedezte fel a weboldalt, ahol a cégalapítás költségének olvasott utána, és innen jött az, hogy el is döntötte szinte egyből, hogy szeretne velük dolgozni a cégalapítás során. A cégalapítás költsége egyébként nem egy nagy összeg, ahogy az oldalról kiderült, időben annál többet kell viszont rászámolni – az aktív ügyintézés ideje mellett a várakozás is sok tud lenni (különböző engedélyek, válaszok, satöbbi). Mindezen folyamatokban, ügyvéd jelenléte mellett tud segíteni a topcegalapitas.eu, ahol különböző csomagajánlatok is elérhetőek.

A cégalapítás költsége attól is függ, hogy milyen csomagot választunk a listából. Ha ugyanis a székhelyszolgáltatást is felírjuk a listára – akár budapesti, akár újlengyeli székhelyet választunk –, abban az esetben a cégalapítás ingyenes. Így mindenképpen kijelenthetjük, hogy megéri úgy tervezni, hogy a nagyobb csomagot vesszük igénybe. A székhelyszolgáltatás pedig igazán komplex ajánlatot rejt magában, és érdemes alaposan megfontolni azt is, melyik település mellett tesszük le a voksunkat. Az újlengyeli székhely előnye az lehet, hogy ezen a településen nem kell iparűzési adót fizetni. Mindez csak akkor érvényes, ha egy székhelye van a cégnek, több székhely esetén arányosan csökken az iparűzési adó költsége. Mit tud még ez a település, ami megannyi hazai és multinacionális vállalat kedvelt székhelye? Előnye, hogy a település Pest megyében található, a fővárosból gyorsan és egyszerűen közelíthető meg. És persze ott van a fő vonzereje, a már említett ipari adó mentesség.

Érdemes utánaszámolni annak, hogy havonta mennyi költséget tudunk mindezzel megtakarítani, és mennyire fontos számunkra inkább egy fővárosi székhely. Merthogy annak is megvannak a maga előnyei, egy exkluzívabb környezetet jelenthet az ügyfelek számára. Ugyanakkor a kapcsolt szolgáltatásokban nem különbözik a két településen „igénybe vehető” székhely, így ez biztos nem nyom a latba a döntés meghozatala során.

A topcegalapitas.eu szakemberei azonban nagy tapasztalattal rendelkeznek a területükön, megannyi cégalapítást, cégmódosítást és székhelyszolgáltatást kísértek már útjukon, így bátran lehet őket kérdezni bármi felmerülő dologgal kapcsolatosan, biztosan fognak tudni választ adni rá. Szerintem nagy megnyugvás az az embernek, hogy egy ilyen szakértői gárda van mellette, miközben élete egyik legnagyobb lépésére készül – a csomagajánlatokban elérhető ingyen cégalapítás pedig csak hab a tortán. Mivel a szerelmem álma engem sem hagy hidegen, ezért én is igyekszem a lehető legjobban kiművelni magam a témában, hogy így is tudjam őt támogatni, ez ügyben pedig nagy segítség volt számomra a topcegalapitas.eu weboldal. Sok hasznos információt tartalmas ugyanis a site, gyakorlatilag vázlatpontokban vezetnek végig a cégalapítás folyamatán. Ha téged is érdekel a téma, nem érdemes kihagyni!