A napenergiát már az ókorban is használták.

Szponzorált tartalom

napenergia

napenergia

A napenergia tiszta, zöld energia, ami folyamatosan megújul, használatával nem keletkezik káros anyag, nem csoda, hogy az emberiséget régóta foglalkoztatja a téma. Már az ókorban is zajlottak törekvések a napenergia felhasználására, igaz ugyan, hogy sok esetben ezek inkább csak legendák, de annyi biztos, hogy a régészeti leletek szerint az ókori görögök a házaik déli falát magasabbra építették, így nagyobb felületen érte azt a napfény, aminek télen nagy hasznát vették.

A napenergia felhasználása ma már elérhető közelségbe került. Napkollektorok a nap által termelt hőt hasznosítják, míg a napelemek segítségével elektromos áramot állíthatunk elő háztartásunk számára. A napelemes rendszerek száma dinamikusan nő, a napelemrendszer.info pedig a kezdeti lépésektől kivitelező partnerein keresztül egész a folyamat legvégéig profi munkát végez.

Amikor a napenergia hasznosítása felmerül egy család vagy egy cég életében, mindig több ok áll a háttérben. Egyrészt anyagi okok, hisz a villanyszámla a rezsi jó részét képezi a legtöbb családnál. Milyen jó lenne el felejteni a hónapról hónapra érkező csekkeket, és ingyenesen használni az elektromos áramot. Ez azonban nem csak álom, a napelemes rendszerek segítségével lehetséges. A bekerülési költség finanszírozása is többféleképpen zajlódhat, nagyjából a beruházás 8-10 év alatt térül meg. Ezután pedig valóban ingyen lesz az elektromos energia.

Fontos a napelemes rendszer méretezése, erről a napelemrendszer.info-val kapcsolatban álló kivitelező partnerek szakértő tájékoztatást tudnak adni. Amikor a rendszer telepítése felmerül, meg kell vizsgálni a lehetőségeket és az igényeket. Fel kell mérni, hogy mekkora a háztartás energiaigénye és azt is, hogy milyen várható beruházások növelik meg esetlegesen ezt az energiaigényt. Egy alul méretezett rendszer ugyanis nem tudja kiszolgálni az igényeket, tehát nem felejthetjük el a villanyszámlát. Egy túlméretezett rendszer viszont indokolatlanul megnöveli a kezdeti költségeinket, így a beruházás később térül meg. A napenergia esetében érdemes arról is szót ejteni, hogy a napelemes rendszerek, ellentétben a napkollektorral, nem a nap melegéből nyernek energiát. Nem igaz tehát az a feltevés, hogy minél melegebb van, annál hatékonyabban működik a rendszer. Sőt, a nagy meleg a napelemeket is megviseli.

A napelemrendszerek.info remek kiindulópont, ha mi magunk is napelemes rendszert szeretnénk. Ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik a folyamat, amit a kivitelező partnerek biztosítanak szerte az országban. A helyszíni felmérés azért fontos, mert ilyenkor nagyon sok minden kiderül. Például a szakember megnézi, hogy milyen a tető dőlésszöge, az épület tájolása és csupa olyan dolgot, aminek a napelemes rendszer telepítése szempontjából nagy jelentősége van. Meg kell nézni azt is, hogy nincs-e valami szomszédos épület vagy nagy fa, ami árnyékot vetne a napelemekre. A sok-sok szempont megvizsgálása után pedig kezdődhet is a tervezés. Nem kell attól tartani, hogy a munkálatok elhúzódnak, az előkészületek, tervezési folyamat sokkal tovább tart, mint maga a napelemes rendszer telepítése. Ami a gyakorlatban egy-két nap alatt meg is történik.

A napelemrendszer.info-n keresztül ingyenes helyszíni felméréssel és árajánlat-készítéssel várják az ügyfeleket, akik profi szakemberek kezében lehetnek. Kezdjük tehát itt a keresgélést és egyszer majd csak azt vesszük észre, hogy kész is a napelemes rendszerünk.