Fogadok, a tengeri B tanfolyam Neked is sikerülhet!

Szponzorált tartalom

tengeri B tanfolyam

tengeri B tanfolyam

Egy igaz barátságban az a jó, ha egy kis versengés fűszerezi a mindennapokat. Nálam és a legjobb barátomnál, Petinél is mindig megvolt ez az egészséges rivalizálás, ami néha vicces kihívásokban csúcsosodott ki. Peti mindig büszkén hangoztatta, hogy bármi új dolgot könnyedén elsajátít, legyen az egy új sport, nyelvtanulás vagy bármi más. Amikor pedig egyszer elkezdtünk beszélgetni a vitorlázásról, és ismét a “mindenre képes vagyok” hangot ütötte meg, akkor én egy kis tüzesedést éreztem magamban.

Egy laza beszélgetés közben született meg az ötlet: egy fogadás, méghozzá egy tengeri B tanfolyam képében. Aki előbb elvégzi a tengeri B tanfolyamot és leteszi a sikeres vizsgát, az nyeri a tétet. A tét nem más volt, mint egy 5 napos vitorlázás Horvátországban, ahol a vesztes fizeti az egészet. Peti azonnal igent mondott. A Fix Yachting segítségével jelentkeztünk is a tanfolyamra.

Az első hetekben mindketten lelkesen tanultunk, kutattunk a tengeri B tanfolyam anyagában, és gyakoroltuk ezerrel, hiszen nagy volt a tét. A verseny izgalma fokozódott, ahogy közeledett az időpont, és mindketten elkezdtük a hajózási ismeretek elméleti és gyakorlati részeit komolyabban venni.

Ahogy haladtunk előre a tanfolyamon, én egyre jobban belemerültem a témába. A vitorlázás nemcsak egy új kihívás volt számomra, hanem egy teljesen új világ, amit felfedezhettem. Az időjárás, a tengeri navigáció és a hajók kezelése mind-mind érdekes és fontos tudás lett számomra.

Túl voltunk a tengeri B tanfolyam elvégzésén, sokat készültünk és nagyon izgultunk. A vizsganap izgalma mindkettőnket lázba hozott. Emlékszem, hogy a vizsgateremben Peti magabiztosan ült, de én is úgy éreztem, hogy fel vagyok készülve a feladatokra. Az eredményhirdetés pillanata izgalmas volt, de amikor kiderült, hogy én lettem az első a vizsgán, egy hatalmas mosoly futott végig az arcomon.

A nyeremény, azaz az ingyenes vitorlázás Horvátországban, már csak hab volt a tortán. Peti sportosan fogadott el minden részletet, és még elismerően is gratulált nekem a győzelemért. A nyári vakáció alatt pedig már alig vártam, hogy a tengeri szélben hajózhassak, ráadásul az ő költségén. A vitorlázás fantasztikus élmény volt, nemcsak a győzelem miatt, hanem azért is, mert együtt élvezhettük a tenger szabadságát és az új kalandokat. A horvát partok és szigetek csak úgy kínálták magukat a felfedezésre, és a barátságunk is még erősebb lett ezen az úton. Azóta is mosolyogva emlékszem vissza erre az időszakra, és mindig megnevettet, hogy milyen szép is lehet egy jó kis baráti verseny.