Már megint rám maradt a lakásbiztosítás kötés, mert én gyorsan megoldom

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás kötés

lakásbiztosítás kötés

Kedvenc újévi teendőim egyike a lakásbiztosítás kötés. A fenéket, csak mindig rám hagyják a családban, mert tudják, hogyha én csinálom meg akkor nem lesz belőle gond és a legkedvezőbb lehetőségért fogunk fizetni a megannyi opció közül.

Néhány évvel ezelőtt egy nagyon kedves biztosítós barátom felhívta arra a figyelmemet, hogy érdemes minden évben átnézni és felülvizsgálni a lakásbiztosítási csomagunkat. Ugyanis az a tendencia járja, hogy minél régebben volt a lakásbiztosítás kötés, annál inkább lesz egyre gyengébb a szolgáltatás és mellette pedig egyre drágább az éves biztosítási díj. Ezért azóta minden évben megfogadom a tanácsát úgy mivel februárban van a biztosítási évforduló, ezért december utolsó, vagy január első napjaiban döntést hozok a változtatást illetően.

Azért fontos, hogy ehhez a határidőhöz tartsam magam, mert a lakásbiztosítás felmondására a biztosítási évfordulót 30 nappal megelőzően van lehetőség. Hogyha ezen a határidőn belül esünk, sajnos nem áll módunkban elállni a szerződés meghosszabbításától és kénytelenek vagyunk kifizetni a következő éves díjat, akkor is, ha az olyan mértékben emelkedik, ami nekünk már nem szimpatikus.

Ezért észnél kell lenni és időben tájékozódni az új lehetőségekről. Ráadásul hogyha szerencsénk van, az új helyen automatikusan lemondják nekünk a régi szolgáltatást. Én legalábbis a pannonsafe.hu oldalát szoktam választani a lehetőségeket áttekintésére és ők vállalják, hogyha a biztosítási évfordulót 30 nappal megelőzően megrendeljük náluk az új biztosítást, akkor elintézik a régi lemondását.

Ezzel egyébként sok macerától kínélnek meg minket, főleg azt, aki esetleg nem is túl jártas ezekben a hivatalos ügyintézésekben. A lemondáshoz egy lemondó nyilatkozatot kell megfogalmazni a szolgáltató felé, ami tartalmazza, hogy egyrészt kérünk egy visszaigazolást a lemondás elfogadásáról, másrészt, hogy a bent lévő összegeket utalják a megfelelő helyre. Ezek olyan fontos kulcselemei egy ilyen üzenetnek, ami nélkül nem érdemes és nem is szabad elküldeni a felmondást. Éppen ezért hasznos, hogyha egy olyan szakértő csapat végzi ezt el helyettünk, mint mondjuk a pannonsafe.hu.

Ezen felül meg a lakásbiztosítás kötés is rendkívül egyszerűen megy az oldalukon, hiszen van egy online díjkalkulátor, ahol rengetegféle biztosítás közül lehet választani. Ha nehezen igazodunk el ebben a virtuális útvesztőben – ami egyébként nagyon jól átlátható -, akkor sem kell bepánikolni, mert lehet tőlük telefonon is segítséget kérni. Szerintem ez egy végtelenül egyszerű és nagyszerű módja a lakásbiztosítás kötésnek.

Hol vannak már azok az idők, amikor házhoz hívtuk a biztosítási ügynököt, hogy vázolja fel a lehetőségeket?! Ezek manapság már teljesen felesleges lépések, ráadásul néhány szerencsés véletlentől eltekintve, amikor barátunk a biztosítós, nem is tudhatjuk igazán, hogy valóban a legjobb ajánlatot kapjuk-e. Míg hogyha az interneten keresztül választunk új csomagot, akkor addig olvasgatjuk az apróbetűs részeket, amíg meg nem kapunk minden választ a felmerülő kérdésekre. Ha pedig mégis marad bennünk kétely, ott a telefonos lehetőség, ahol nem egy adott cég emberétől fogunk részlehajló tanácsokat kapni, hanem egy független szakértő tanácsait hallgathatjuk meg a pannonsafe.hu jóvoltából. Ez sem teljesen mindennapos ebben a szektorban!

Ha összehasonlítjuk a két dolgot, ti hogy kötnétek szívesebben lakásbiztosítást? Úgy, hogy egy idegent a lakásotokra hívtok és meghallgatjátok a feltehetőleg limitált ajánlatait, aztán ott helyben rávágjátok valamelyikre, hogy ezt akarom különösebben részletes átnézés nélkül? Vagy sokkal inkább úgy, hogy a magatok tempójában minden szükséges eszközt, információt és időt rendelkezésetekre hagyva nézhetitek át az ajánlatokat a kanapé kényelméből? Én tudom erre az egyértelmű választ. Persze nem vagyunk egyformák, de ha mégis a kanapéról történő lakásbiztosítás kötésre szavaztok ti is, akkor jó szívvel tudom ajánlani a pannonsafe.hu oldalát!