Matrica nyomtatás egyedi elképzelések szerint!

Szponzorált tartalom

matrica nyomtatás

matrica nyomtatás

A matricák olyan kis méretű, általában papír alapú címkék, amelyeket a termékek vagy csomagolások információinak, reklámjainak megjelenítésére használnak. Mindenütt ott vannak, csak körül kell nézni. A matrica nyomtatás általában több lépésből áll:

Tervezés: Először is meg kell határozni, hogy milyen információkat szeretnénk megjeleníteni a megálmodott matricán, és azt milyen formában képzeljük el (szöveg, kép, ikonok stb.). A matrica mérete és alakja is ennek függvényében változhat, ezekkel a részletekkel érdemes számolni a tervezésnél. 

Matrica nyomtatás: A matricákat általában nyomdagéppel készítik, amely a tervezett mintát kinyomtatja a matrica anyagára. A matrica anyaga lehet papír, műanyag, vagy vinyl. A vinyl matricák különösen ellenállóak és tartósak, így sok esetben ezeket használják biztonsági matricák, vagy igény szerint kültéri felhasználásra. Minden igényhez megfelelő anyagból lehet válogatni a Dekortár kínálatából.

Címkézés: A matricákat a termékek vagy csomagolások felületére kell felhelyezni, általában ragasztó segítségével. Ragasztóból is többféle megoldás létezik, ezek kiválasztásához szakértő segítséget kaphatunk. A matricákon elhelyezett információk lehetnek többek között a termék neve, márkanév, a termék leírása, a használati utasítása vagy figyelmeztetések.

A matrica nyomtatás folyamata tehát a tervezéstől kezdve a gyártáson és címkézésen át egészen a használatig terjed. Reméljük, hogy ez a rövid áttekintés segített megérteni a matricák készítésének folyamatát!