Menetrögzítő kamera funkciók.

Szponzorált tartalom

menetrögzítő kamera

menetrögzítő kamera

Az autós kameráknak számos előnye van, nem véletlen, hogy egyre több autón találhatunk meg ilyen eszközt. Többféle változata létezik, így figyelembe véve azokat a tulajdonságokat, funkciókat, amiket elvárunk egy ilyen készüléktől, úgy van értelme a választásnak.

A bárki számára könnyen beszerelhető menetrögzítő kamera vagy más néven dashcam egy speciális autós kamera, amely folyamatosan rögzíti a jármű előtt lévő forgalmat menet közben. Különféle beépített funkcióval rendelkezhet, amelyek mind támogatják a biztonságosabb vezetést, utazást, mind lehetőséget nyújthatnak bizonyítékként az olyan helyzetekben, ahol kétes a sofőr esetleges vétsége.

A menetrögzítő kamera esetében olyan megoldásokat élvezhetünk, mint az éjjellátó funkció, ami lehetővé teszi a rögzítést sötét környezetben is. Előnye, hogy ezáltal biztosítja a biztonságosabb forgalomban történő részvételt. A wifi és okostelefon támogatás könnyű adatátvitelt biztosít, valamint a kamera beállításainak távoli módosítását is lehetővé teszi.

A menetrögzítő kamera mellett léteznek tolatókamerák is, melyek legfőbb adottsága a jármű hátuljának rögzítése, ami segítségünkre lehet a hátsó ütközések elkerülésében. A parkoló üzemmódban a kamera folyamatosan rögzíti a forgalmat, így akkor is értesülhetünk a történésekről, miközben a jármű áll. 

Abban az esetben, ha bizonyítékként szeretnénk használni a felvételeket, úgy a képminőség egyaránt fontos szempont. Egy jó minőségű kamera nagy felbontást tud biztosítani, mely javítja a részletek éleslátását, továbbá segíthet a bizonyítékok jobb megértésében. Az előre-hátra nézetes kamerák mindkét oldalról rögzítenek, így elölről és hátulról is pontos képet kaphatunk a történtekről.

Létezik olyan menetrögzítő kamera, amelyik beszerelés nélkül is működőképes, vagyis nem igényel különösebb szerelési feladatot. Többségében elég csak a szélvédőre rögzíteni őket. A Detektorbolt.hu oldalon hatalmas választék várja azokat, akik menetrögzítő kamerát szeretnének vásárolni!