Szendvicspanel építkezéshez.

Szponzorált tartalom

szendvicspanel

szendvicspanel

Ez a kész építőelem különösen nagy dobás volt az építkezésekre nézve. Sokoldalúan felhasználható, komplett elem a falak vagy tető megépítéséhez. Épülhet előle ház, garázs, nyaraló, de csarnok, hűtőház és egyéb jellegű tároló egyaránt. 

Aki még mindig fenntartásokkal kezeli, azok számára szeretnénk egy kis útmutatót adni, hogy miként használhatjuk jól, miért éri meg ezzel építkezni és milyen esetekben vehetjük különösen nagy hasznát.

Sokat hallani róla, hogy milyen könnyű vele dolgozni, de mégis mihez rögzítsük a szendvicspanelt, hogy az valóban jó legyen? Minden az alapoknál kezdődik, a jó alapra szükség van ahhoz, hogy hosszú éveken, évtizedeken keresztül megálljon az épület. Ezért is fontos, hogy a tényleges alap és a váz minden szempontból megfeleljen a követelményeknek!

Bár rögzítése valóban egyszerű és gyors, a szendvicspanel váz szerkezetének masszívnak kell lennie. A fa és a zártszelvény egyaránt jó választás annak érdekében, hogy minden körülményt biztosíthassunk a panelek megfelelő rögzítéséhez. A mérések az illeszkedés szempontjából is fontos szerepet töltenek be, itt sem elhanyagolható tehát, hogy kellő figyelem irányuljon a szerkezet létrehozására.

Mind a falak vázát, mind a tetővázat el kell készíteni ahhoz, hogy lehessen szerelni. A tetőnél a hagyományos cserepes megoldásokkal ellentétben a lécezésnek nem kell olyan sűrűnek lennie, de a teherbírást mindenképp szem előtt kell tartani a stabilitás érdekében, ennek megfelelő sűrűségben biztosítsunk alájuk tetővázat.

Akár acél, akár fa vázat választunk, speciális csavarokra lesz szükségünk a szendvicspanelek felrakásához. Az sem mindegy, hogy milyen sűrűn van csavarozva a panel, s bár házilag is megoldható vele az építkezés, amennyiben biztosra szeretnénk menni, a Szendvicspanelben Otthon szakértelmére bátran hagyatkozhatunk!

PUR vagy PIR szigetelésű szendvicspanelt válasszunk? Mekkorák az elemek, miben különböznek még?

Többféle vastagságban elérhetőek, ezért a vásárlás előtt érdemes megismerni a különféle vastagságú, töltetű panelek felhasználási területeit. Lényeges ebből a szempontból, hogy milyen céllal és hová kívánjuk beépíteni!

Annak függvényében, hogy milyen mértékű hőszigetelésre van szükségünk, úgy célszerű válogatni a töltetek és az eltérő vastagságú szendvicspanelek között. Ha lakóépületet építünk belőle, akkor érdemes a vastagabb elemek felé hajlani, míg egy raktárnál a vékonyabb is ideális választás. Bár önmagában már eleve szigetelt a szendvicspanel, nincs rá feltétlenül szükség, de igény szerint plusz szigeteléssel gazdagíthatjuk, növelhetjük az épület falainak szigeteltségét. A tetőnél a szakszerű kivitelezés bonyolultabb némileg, ott sem csak feldobjuk a vázra a szendvicspanelt, majd rögzítjük, hanem fontos, hogy kellő vízszigetelő és hőszigetelő réteget képezzen a szerkezet!

Szakértő tanácsokért, hasznos információkért és szakszerű kivitelezésért egyaránt fordulhatunk a szendvicspanelbenotthon.hu oldalon elérhető céghez!