Székhelyszolgáltató Budapest belvárosában és vidéken is van.

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltató budapest

székhelyszolgáltató budapest

Csak meg kell találni a megfelelő céget hozzá. Szerencsére én megtaláltam a szekhelycentrum.hu személyében. Anno ők segítettek nekem a vállalkozás alapításában is és aztán amikor úgy alakult az életem, hogy módosítani kellett az alapfelálláson, akkor módosítottam is – a szekhelycentrum.hu segítségével. A székhelyszolgáltató Budapest két helyszínén is megtalálható, sőt, igazából még egy Pest megyei településen is, ahol ráadásul nem kell iparűzési adót fizetni.

Ez a székhelyszolgáltató budapest két kerületében is elérhető tehát, mivel a budai és a pesti oldalon is van egy-egy székhelyszolgáltatás céljára igénybe vehető iroda. Az egyik a budai rakparton található, a Lánchíd és a Margit híd között. A másik pedig a pesti oldalon van, nem messze a Hősök terétől. Mindkettő helyszín tehát elég felkapott a fővároson belül, szóval rossz döntést ebben a kérdésben azt hiszem, hogy nem lehet hozni. A székhelyszolgáltatással pedig nem pusztán a címhasználati jog jár, hanem több más lehetőség is. Például többletszolgáltatás, hogy ezeken a címeken átveszik a vállalkozásunknak érkező hivatalos leveleket, amiket aztán továbbítanak nekünk e-mailben és havonta egyszer postai úton is. Így aztán semmiről sem maradunk le, ami hivatalos úton nekünk érkezik.

A szolgáltatás további előnyei közé tartozik, hogy a megfelelő csomag kiválasztása esetén nem csak a csomagban foglalt idejű székhelyszolgáltatás jár nekünk, hanem ennél még akár egy ajándék hónappal is több. Persze az is igaz, hogy egyébként is nagyon kedvező árakon nyújtják a szolgáltatásukat, szóval ha úgy vesszük, akkor akár azt is lehet mondani, hogy nem csak egy ajándék hónap jár, hanem akár több is.

Ha már így a pénzügyekre kanyarodtam akkor elmondanám, hogy milyen csomagok közül lehetett választani a székhelyszolgáltató budapesti lehetőségeinél 2023-ban. Egyrészt, azt leszögezném, hogy a fővárosi árak között nincs különbség, tehát a II. és a VI. kerületi irodákban is ugyanannyiba kerül a bérlés. Ha félévre szeretnénk igénybe venni a székhelyszolgáltatást, akkor 35 898 Ft + áfa díjat kell most épp kifizetnünk, ami mellé kapunk plusz egy hónapot ajándékba. Ez utóbbi nagyon jól tud jönni, hogyha épp nem tudjuk, hogy akarjuk-e tovább igénybe venni a szolgáltatást vagy sem, mert mondjuk éppen házvásárlás zajlik. Ilyenkor különösen jól jön az a lehetőség, hogy még kapunk egy kis grátisz gondolkodási időt, mielőtt bármit kifizetnénk a következő időszakra vonatkozólag.

A féléves csomag mellett a székhelyszolgáltató budapesti irodáiban lehet egy teljes évre is szolgáltatást igényelni, aminek 54 900 Ft + áfa a díja volt 2023-ban például. Ha ezt hónapokra lebontjuk, akkor 4575 Ft + áfa díjat kellett fizetnünk a székhelyért, ami szerintem vállalkozás szinten nem jelenthet problémát. Ennél is olcsóbb a szolgáltatás díja, hogyha 2 évre vesszük igénybe a címet, mert akkor havi szinten 2190 Ft + áfa díjat kell fizetni, ami összességében nézve még olcsóbb is, mint az egy éves csomag durván 2000 Ft + áfával. Úgyhogy ha már ilyen hosszú távra van szükség a szolgáltatásra, akkor ajánlom a hosszabb csomagot.

A székhelyszolgáltató budapest legszebb részein kívül is nyújt székhelyszolgáltatást, ahogy azt már korábban említettem, méghozzá az IPA mentes Újlengyelben, Budapesttől nem messze, még Pest megye határain belül. Az ilyen helyen való székhelynek egyértelműen akkor van értelme, hogyha a vállalkozás jelentős összegeket takaríthat meg az IPA meg nem fizetéséből adódóan. Nekem ez nem érte volna meg, de mielőtt székhelyet választanátok, mindenképpen gondoljátok át ezt a lehetőséget is. A székhelyszolgáltatás nem annyival drágább, mint amennyire sokat lehet ezen spórolni bizonyos tevékenységi körök esetében. A szekhelycentrum.hu oldalon erről is találtok további tippeket.